Over

MijnOrigami

workshops en cursussen

Over Origami

Het vouwen van papier zoals we dat bij Origami doen, blijkt een positieve invloed te hebben op de taalvaardigheden, het ruimtelijk inzicht, geheugen en concentratie. Ook wordt de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit gestimuleerd.


Origami bevorderd de oog-hand coördinatie en de cognitieve ontwikkeling. Op deze manier is Origami voor kinderen en volwassenen een prettige en ontspannen manier om de genoemde vaardigheden op een systematische manier verder te ontwikkelen.


Elke cursus verloopt volgens 4 (moeilijkheids) stappen:

stap1: gemakkelijk - hoe doe je dat?

stap 2: gewoon - ik snap ‘t!

stap 3: geavanceerd - ik kan het goed

stap 4: moelijk - ik ben de meester

Na elke les kunnen de werkstukken natuurlijk mee naar huis genomen worden.


In de workshops worden alleen stappen 1 en 2 behandeld.


Wist je dat...

Orgami is al meer dan 1000 jaar in Japan bekend.

Het eerste handboek voor origami werd pas in 1797 geschreven. Hierin werden 49 manieren om kraanvogels te vouwen beschreven. Het boek “Het vouwen van 1000 kraanvogels” werd door Senbazuru Orikata geschreven.

De kraanvogel is het Japanse symbool voor een gelukkig leven.

Yoshizawa introduceerde als eerste nieuwe vormen. Samen met de Amerikaan Sam Randlett zijn zij de bedenkers van de nieuwe standaard diagram symbolen bij Origami.

Akira Yoshizawa wordt gezien als de vader van het moderne origami. Tot ruim 100 jaar na uitgave van het boek werden alleen traditionele modellen gemaakt.


Over Gosia Jankowska-Vissers

Als kind vond ik Origami helemaal geweldig. Op de middelbare school heb ik veel profijt van Origami gehad bij het leren van wiskunde en geometrie.

Al ben ik dagelijks bezig met MultiMedia, Origami blijft mij nog steeds fascineren. Het werkt ontspannend, stimuleert de creativiteit, door de oneindige mogelijkheden is het nooit saai en je kunt altijd zelf een origineel cadeau maken.

Copyright @ All Rights Reserved